Hovinarri


Bloggaajana toimii 23-vuotias opiskelija Kuopiosta, joka tottelee nimeä Sanni. Opiskelen nyt kolmatta vuotta farmasiaa Itä-Suomen yliopistossa, haavena olisi erikoistua pieneläinlääkintään tai vaihtoehtoisesti sairaalafarmasiaan. Opinto-oikeus on proviisoriksi asti, joten tutkimuskaan ei ole poissuljettu vaihtoehto. Pohjalta löytyy lukion lisäksi media-assistentin koulutus sekä vuosi kuva-artesaanin opintoja. Opiskelu on koirien ohella parasta mitä tiedän, ja haaveilenkin jo jatkosta hammaslääketieteen opintojen parissa.

MINÄ JA KOIRAT 

Koiraharrastukseni alkoi vuonna 2002, jolloin sain ensimmäisen oman koirani - Kössin. Rotuna päädyimme beagleen, sillä isä halusi itselleen metsätyskaverin, mutta kuitenkin rodun oli sovittava perhekoiraksi. Liekö tähän tarkoitukseen beaglea parempaa olemassakaan? Minun onnekseni Kössi oli luonteeltaan lupsakka, erittäin mukavuudenhaluinen otus, joka ei sateella lähtenyt ulos tai suostunut menemään umpihankeen, ellei joku tallanut polkua suoraan kuonon eteen. Lienee sanomattakin siis selvää, ettei Kössiä pahemmin jäniksen perässä rämpiminen kiinnostanut.

Aloitin Kössin kanssa toko- ja agilityharrastuksen Liperin kennelkerhossa keväällä 2003. Toko jäi meiltä perusteiden jälkeen, mutta agilitya harrastimme aktiivisesti kahdeksan vuotta, nousten kisoissa kolmanteen luokkaan. Vuonna 2006 meille tuli jälleen beagle. Hippu oli alusta alkaen isäni koira, mutta se ei estänyt meitä käymästä mätsäreissä, joissa Hippu on hurmannut kaikki esiintymisellään. Virallisiin näytelmiin oli jo tuolloin kova hinku, mutta koska Hippu ei ulkonäöllisesti ole kovinkaan kaunis rotunsa edustaja, tyydyimme kiertämään järkevämmän hintaisissa mätsäreissä.


Koirien parissa on tullut muutenkin touhuttua, sillä toimin 4H Dogsitterinä vuosina 2005-2012 ja olen käynyt paljon erilaisissa koiratapahtumissa milloin turistina, milloin avustavana kätenä. Kasvattajan peruskurssin suoritin vuonna 2007, mutta ikäni ei vielä tuolloin riittänyt omaan kennelnimeen, joten se jäi hakematta. Isäni kasvattaa beagleja kennelnimellä Hukkapätkän ja olen ollut osaltani mukana isäni kasvatustyössä. Kennelnimen alle on syntynyt tähän mennessä neljä pentuetta, joista toisesta kotiin jäi narttupentu Lilli.

Vaikka beaglet ovatkin aivan ihania otuksia, tiesin, että rodunvaihto tulee väistämättä eteen. Olin varma etten pysty pitkään aikaan, jos koskaan, ottamaan beaglea yksikertaisesti siksi koska se ei ole Kössi. Corgi oli rotuna kiehtonut jo pitkään, ja avomieheni perheen corgineidin Kikin hurmattua minut viimein päätin, että sellainen tähän taloon myös seuraavaksi tulee. Sitten joskus, kun on toivon mukaan isompi asunto ja oma piha, haluaisin harrastuskoiraksi lyhytkarvaisen pyreneittenpaimenkoiran, joka sekin on ollut haaveena useamman vuoden. Mutta toistaiseksi tarkoitus on pysyä pienemmissä koiraroduissa.

MUUT HARRASTUKSET

Valokuvausta olen harrastanut vuodesta 2008, jolloin sain ensimmäisen digijärjestelmäkameran, Nikon d40:n. Rungon "päivitin" syksyllä 2014 Nikon d3200:an. Vaikka se halpa aloittelijan järkkärirunko onkin, löytyy siitä kuitenkin enemmän kaipaamiani tarkennuspisteitä ja isompi kenno. Tarkoitus olisi satsata ammattimaisempaan runkoon jos joskus hamassa tulevaisuudessa mahdolisesti voitan lotossa (eli tuskin koskaan).


Kalustoon kuuluu rungon lisäksi:
Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro HSM
Nikkor AF-S DX VR 55-200mm f/4-5.6G  IF-ED
Nikkor AF-S DX VR 18–55mm f/3.5–5.6G
Nikkor AF-S 50mm f/1.8G
Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8G
Nissin i40 lisäsalama
(Nikon Speedlight SB-400 lisäsalama)

Pidän paljon taiteesta, ja satunnaisesti myös piirtelen ja maalailen. Olen kylläkin todella itsekriittinen omien töideni suhteen, joten nautin paljon enemmän muiden teosten katselemisesta, kun niiden tekemisestä. Aion kyllä tarttua siveltimeen vielä joskus, kunhan aikaa ja innostusta riittää :)

1 kommentti: